Акустично откриване на течове

Акустично откриване на течове е един от най-традиционните методи, използвани при откриване на течове от външна водопреносна мрежа.

Акустично откриване на течове е един от най-традиционните методи, използвани при откриване на течове от външна водопреносна мрежа.

Скрити или неотчетени течове във водоразпределителните мрежи могат да бъдат открити чрез преглеждането на тръбите за акустичния шум, генериран от водата.

Водата под налягане, която тече в тръбата под земята, предизвиква шум, който причинява вибрации. Колкото по-високо е налягането на водата, толкова по-силно е изтичането, получава се по-голяма вибрация в околния материал, и като цяло по-силен шум.

Няма нужда да копаете навсякъде или да пробивате дупки, или дори да нарушавате външни настилки.

Акустично откриване на течове от ПроКанал ЕООД

Акустично откриване на течове от ПроКанал ЕООД

Всъщност, колкото по-плътен е материалът между течащата тръба и повърхността, толкова по-силна е вибрацията, която се движи, получава се и по-силен шум, който се вдига на повърхността.

Точката на повърхността, където шумът е най-силен, обикновено е най-близката точка до повредения участък и това може да ни позволи да определим точното местоположение на теча, за да разкопаете, разкриете и отстраните проблема.

Акустичната технология за акустично откриване на течове

Акустичната технология за откриване на течове е специално разработена за точно установяване на течове от водопреносни и водоразпределителни мрежи с всякакъв диаметър и материал на тръбите, включително предварително напрегнати бетонови тръби, стомана, чугун, сферографитен чугун, полипропиленови и пластмасови тръби.

Обикновено тръбите са заровени доста дълбоко и други методи за откриване не са много ефективни.

Термовизионната или термична камера например няма да може да намери някаква промяна на температурата на повърхността, причинена от добре изолирана и дълбоко загрята тръба, особено ако водата в течащата тръба е студена или близка до температурата на околната среда.

В този случай специалистите от ПроКанал ЕООД по акустично откриване на течове разчитат на акустични техники с високо чувствителни аквафони, геофони и наземни микрофони. Тези устройства са най-ефективни в ръцете на опитни инспектори на течове.

Нашият екип от ПроКанал ЕООД за акустично откриване на течове е специализиран и разполага с голям набор от съвременни технологии, за да открият теча възможно най-бързо и най-ефективно.

Правилното съвременно оборудване, съчетано с установените ни методи, означава, че можем да бъдем възможно най-неинвазивни при откриване на теча – без случайно къртене, разбиване и изкопни работи.

Акустично откриване на течове от външна водопреносна мрежа

За акустично откриване на течове от външна водопреносна мрежа ПроКанал ЕООД използва технология на Echologics, патентована от Mueller Company.

Тази технология се използва широко във ВиК дружествата в цяла Северна Америка, Европа, Южна Африка, Сингапур и Австралия.

Echologics са спечелили най-добра репутация в своя клас, което в комбинация с напълно обученият ни персонал за акустично откриване на течове е Вашият доверен партнъор по пътя към Вашето спокойствие.

Предлагани услуги

Свържете се с нас

  • +359 877 336 025

Плащане

За удобство на нашите клиенти, разполагаме с ПОС терминал за приемане на плащания с карта.


Откриване на влага и течове

Влагоуловители под наем

Влагоуловители под наем

ПроКанал ЕООД предлага влагоуловители под наем с капацитет до 20 л. на ден за жилища до 180 кв.м.

Повече информация, може да получите на телефони:

  • +359 877 336 025 (mtel)
  • +359 878 215 080 (vivacom)

Абонамент за бюлетина



    Имате запушен канал, скрит теч или ВиК авария?

    Оставете Вашите грижи на нас!

    ПроКанал ЕООД – акустично откриване на течове, акустично откриване на скрити течове, акустично откриване на течове в София.

    error: Защитено съдържание!
    Call Now Button