Откриване на течове с термовизионна камера

ПроКанал ЕООД използва специализирано оборудване и богат технически опит, за да открие бързо и точно скритите течове

Откриване на течове с термовизионна камера – удобство без конкуренция

Ние се гордеем с това, че сме най-добрите в индустрията и имаме 99% успех при откриване на течове – особено тези, които са скрити.

Специалистите за откриване на течове от ПроКанал ЕООД предлагат услуга за откриване на течове в баня, течове от съседи, течове от покриви, течове от тераси, течове от всякакви тръбни системи (канализационни или от водопреносна мрежа) както в дома, така и в търговски обекти, офиси, складове, производствени помещения и други.

Термовизионната камера осигурява неразрушително и щадящо Вашата собственост откриване на течове.

Ние пестим Вашето време и пари при откриване на течове.

Неразрушаващо откриване на течове

Ние използваме специализирано съвременно оборудване, съчетано с богат технически опит, за да открием бързо и точно скритите течове, като пестим време и пари. Разполагаме с висок клас термовизионни камери Flir Т-серия и Flir В-серия с аларма за кондензация,пробив в изолация и липса на такава.

Освен термовизионни камери с технология Flir и дълбоко проникващи хигрометри (влагомери с дълбочина на проникване до 42мм), скенери за стена, днес модерната цифрова и електроакустична технология дава на професионалиста по откриване на течове по-сигурен начин да локализира и потвърди един теч.

Използваме и силно чувствителни електроакустични микрофони, стетоскопи, пиезо електрични и цифрови инструменти. Шумовете за изтичане на вода могат да бъдат усилени, филтрирани и обработени, за да помогнат при идентифициране на точното местоположение на теча. Ако течът се окаже канализационен, разполагаме и с цветни 12MP камери за видео диагностика и инспекция на канали с диаметър на тръби от ф40 до ф1500 с които точно и в реално време ще диагностицираме проблема.

Ние Ви предлагаме опитен сертифициран в Германия експерт и най-новото оборудване с най-съвременна технология за точно локализиране на течове, което означава минимални щети и разрушаване на вашия имот.

Откриването на течове с ПроКанал е много по-сигурно и по-успешно.

Откриване на течове от ПроКанал ЕООД

Откриване на течове от ПроКанал ЕООД

Откриване на течове от съседи с термокамера

Ние ще Ви помогнем с откриването на теч от съседи с помощта на съвременна и модерна апаратура. Работим с професионални термографски камери, специални ултразвукови преобразуватели, влагомери и други видове уреди. Откриването на течове от съседи вече не е невъжможно. За да бъде възможно откриването на течове от съседи е важно да се подсигури достъп и до двете жилища, вашето и това на съседа, който ви наводнява.

ПроКанал ЕООД извършва обследване с образна, видео и термографска диагностика, без къртене и разрушаване на стени, замазки и подови настилки. Издаваме констативни протоколи, оферта за отстраняване на проблема, както и препоръки за последваща ремонтна дейност.

Какво е термовизионната камера и как тя помага при откриване на течове?

При повечето общи течове да се намери и фиксира източника на проблема е сравнително лесно. Например, един кран или душ-глава, предизвикващи течове, могат да изискват затягане или замяна на уплътнението. При този случай източникът на появилите се течове е на видимо място. За съжаление не всички течове се позиционират на видими или лесни за достигане места. Понякога водата нахлува на места, които не дават веднага видими признаци за образуване на течове. Например, когато водата си преправи път зад стена или в таван, където видимото изтичане може да се появи след време.

За откриване на течове нашите специалисти от ПроКанал ЕООД използват повече от един метод. Това осигурява точно откриване и потвърждаване наличието на теч при процеса на откриване на течове. Термовизионните камери се използват за откриване на течове, които са скрити в подове, тавани, зад стени. Това оборудване е основна част от инструменталния комплект за откриване на течове.

Камери за термична обработка

Камерите за термична обработка на изображения записват светлината като топлина и могат да я покажат на картина. Инфрачервената енергия (термична) е светлина, която не можем да видим, но можем да усетим като топлина. Термичните камери идентифицират много малки разлики в температурата на повърхността на различни материали, подчертавайки по-топлите и по-студените повърхности, които дават доказателства за мястото на образувалите се течове.

Нашите специалисти имат дългогодишна установена практика за откриване на течове и използват знанията си, за да анализират и сравнят резултатите от термовизионната обработка и другите извършени методи за откриване на течове или други проблеми. Камерите за термична обработка на изображения могат да осигурят по-бързо наблюдение на големи площи в сравнение с други видове методи за откриване на течове. Също така те установяват дали и къде има значителни загуби на топлина или какви други потенциални проблеми с влажността има Вашият имот.

Не губете повече време и пари за откриване на течове. Свържете се с нас за откриване на течове. Ние ще изготвим за Вас БЕЗПЛАТНА оферта, която няма да има задължителен характер.

Вашето спокойствие е важно за нас!

Имате скрит теч?

Оставете Вашите грижи на нас!

Ползите за Вас от термично изобразяване при откриване на течове.

Представяме Ви накратко ползите от термичното изобразяване при откриване на течове:

 • Осигурява откриване на течове и влага на трудно достъпни места като тавани, плоски покриви, зад стени и под пода.
 • Отчита външната топлинна загуба на имота и открива каква е влажността.
 • Обработва бързо големи площи при процеса на откриване на течове.
 • Неинвазивен и щадящ имота метод за откриване на течове.
 • Намалява потреблението на енергия и Ви помага да спестите от сметки за отопление.
 • Термографията е идеален метод за проверка на топлина от подово отопление или радиатор.

Проучвания за термични изображения при откриване на течове

Анализът за изтичане на енергия от нашите проучвания ще детайлизира проблемните зони, като например проблеми с изолацията или строителни проблеми и т.н.

Термично изобразяване на плоски покриви при откриване на течове

Проучвания с плоски покриви, извършени с пълноцветен снимка, приложени към доклада, описващи областите, които се явяват проблемни и препоръки.

Термография

Инспекции за откриване на изтичане на въздух, което причинява загуба на топлина от по-стари сгради, подобряващи енергийната ефективност във Вашия дом или бизнес.

Термографските сканирания установяват температурни колебания в корпуса на дома или офиса, което помага да се определи дали въздухът изтича и топлината се губи. Най-точното термографско устройство за проверка е термовизионна камера, която произвежда двуизмерна топлинна картина на зона, показваща изтичане на топлина.

Термографските инспекции са неинвазивни и не са разрушителни: не е необходимо да се отварят стени, подове или тавани за извършване на проверката.

Инспекциите подробно разясняват проблемите като проблеми с изолацията, изтичане на въздух, лоша обработка, структурни дефекти, липса на изолация, повреди, причинени от мухъл, влага и кондензация.

Имате скрит теч?

Оставете Вашите грижи на нас!

Ползи от термографията

Намаляването на количеството въздух, който изтича и излиза от Вашия дом или офис, е:

 • рентабилен начин да се намалят разходите за отопление и охлаждане
 • да се подобри издръжливостта
 • да се увеличи комфортът
 • да се създаде по-здравословна вътрешна среда

Мократа изолация губи способността си да поддържа температурата на сградата стабилна и може да се превърне в колония от плесен, ако и се предостави достатъчно време.

Когато изолацията се намокри, влагата не само разрушава изолацията като средство за поддържане на стабилна температура в дадена сграда, но и се превръща в потенциален домакин за плесени.

С течение на времето влагата, закрепена в изолацията, ще започне да влияе върху структурите, с които изолацията е в контакт, причинявайки щети.

В зависимост от разпределението на влагата в изолацията, може да сте в състояние да установите дали влагата е резултат от течове, или е причинена от конденз.

При страничните стени и изолацията на покрива, проникването на влага обикновено е резултат от течове в покрива или други структурни дефекти в страничните стени, които позволяват на водата (като например топене на сняг и лед) да проникне в конструкцията. При студено време водните пари във въздуха се кондензират, а някои остават в изолация.

Най-общо казано, когато проникването на влагата идва от изтичане на тръби в стената, се забелязват много по-високи концентрации на влага под тръбата, тъй като в материала над тръбата има малко влага.

Важността на термичното изобразяване при откриване на течове

Тестването на въздуха и термичното изобразяване са важни методи за контрол на качеството при изграждане или обновяване на къща.

Топлинните загуби в сградите могат да представляват до 50% от общото потребление на енергия и идват от изтичане на топлина през комини, тавани, стени и лошо запечатани прозорци и/или врати.

Адекватният обмен на въздух е от съществено значение за здравето и безопасността на хората, но повечето сгради имат много по-висок процент на въздушен обмен, отколкото е необходимо.

Основната причина често е лоша конструкция, която позволява изтичане на въздух отвън към вътрешността на сградата или обратното.

Пътят на познатите течове често е сложен и без термично изображение при откриване на течове е изключително трудно да се визуализира.

Това също така позволява на изпълнителите бързо да идентифицират и ремонтират проблемните зони, за да спрат загубата на енергия незабавно.

Всички нови сгради трябва да отговарят на изискванията за херметичност на Правилника за сгради. Чрез намаляване на изтичането на въздух се постига по-добър цялостен комфорт в сградата. Сградата може също така да се загрее по-ефективно, за да спести енергия и оттам – средства.

Термографските инспекции при откриване на течове могат да Ви помогнат бързо да видите къде може да се подобри енергийната ефективност на Вашият дом,офис ,сграда или производство.

Обадете се на нашия екип за откриване на течове СЕГА и ние ще дойдем в удобен за Вас ден и час.

БЕЗПЛАТНА КОНСУЛТАЦИЯ

Обадете се на тел.: +359 877 336 025

Предлагани услуги

Свържете се с нас

 • +359 877 336 025

Плащане

За удобство на нашите клиенти, разполагаме с ПОС терминал за приемане на плащания с карта.


Откриване на течове

Акустично откриване на течове

Акустично откриване на течове

Акустичното откриване на течове е един от най-традиционните методи, използвани при откриване на течове от външна водопреносна мрежа (Прочети повече).

Повече информация, може да получите на телефони:

 • +359 877 336 025 (mtel)
 • +359 878 215 080 (vivacom)

Влагоуловители под наем

Влагоуловители под наем

ПроКанал ЕООД предлага влагоуловители под наем с капацитет до 20 л. на ден за жилища до 180 кв.м.

Повече информация, може да получите на телефони:

 • +359 877 336 025 (mtel)
 • +359 878 215 080 (vivacom)

Термовизионни камери под наем

Термовизионни камери под наем

ПроКанал ЕООД предлага термовизионни камери под наем.

Повече информация, може да получите на телефони:

 • +359 877 336 025 (mtel)
 • +359 878 215 080 (vivacom)

Абонамент за бюлетина  Имате проблем със скрит теч или ВиК авария? Нуждаете се от специалист по откриване на течове?

  Оставете Вашите грижи на нас!

  ПроКанал ЕООД – откриване на течове, откриване на скрити течове, откриване на течове с термовизионна камера, откриване на течове в София, откриване на течове без разрушаване, установяване на течове, откриване на течове от съседи.

  error: Защитено съдържание!
  Call Now Button