Как да разберете че имате скрит теч от водопровод?

Откриване на скрит теч

Откриване на скрити течове е труден процес и не винаги завършва с успех. Без нужната техника, знания и опит в откриване на течове, това начинание е направо невъзможно.

Лесно например е откриването на теч от душ, тоалетна, мивка, бойлер, миялна или пералня, но какво става с тръбите които не се виждат, които са в стените или в пода, зад шкафове, мебели или чекмеджета? Този скрит теч, ако не може да бъде намерен и бързо отстранен, значително ще повиши сметките ви и ще нанесе големи материални щети както на вас, така и на съседите около вас.

Не се паникьосвайте! Не къртете напосоки! Достатъчно е да установите със сигурност, че имате теч. Единственото, което трябва да предприемете след това е да позвъните на специалистите от ПрoKaнал ЕООД. Наш експерт ще дойде максимално бързо, в удобен за вас ден и час и ще реши казуса.

Ето кратки указания затова, как можете сами да констатирате, че имате скрит теч от водопроводната инсталация във вашия дом, офис, магазин, гараж или склад.

1. Уверете се, че никой не използва вода.

Уверете се, че никой не си измива ръцете, не пие вода от водопровода, не използва тоалетната, не се къпе, не мие банята със слушалката на душа, миялната и пералнята машина не работят. Без вода за около 30 минути!

2. Намерете водомера.

Без значение дали живеете в къща или в блок, работите в магазин,склад или офис, на входа на захранващия водопровод имате един или повече водомери със спирателен кран преди тях.

3. Проверете индикатора за изтичане.

Всички водомери имат индикатори за изтичане. Как изглежда този индикатор зависи от марката и модела на вашия водомер. Най-често индикаторът е дисплей с колелце,което се върти когато се използва вода. Ако сте абсолютно сигурни, че никой не използва вода, тогава индикаторът за изтичане не трябва да се върти. Ако се движи, вероятно това е, защото имате скрит теч .

4. Вземете лист и химикалка.

За да сте сигурни напишете цифрите, изобразени на дисплея. Изчакайте час или два и не използвайте вода. Върнете се при вашия водомер и отново проверете индикатора за течове. Ако показанията които сте записали,са се променили, определено имате скрит теч от водопровода.

5. Спрете водата.

За да спрете теча, трябва да спрете водата във вашето жилище. Преди водомера се намира главният спирателен кран. Просто го завъртете и водата ще спре. Така ще намалите щетите и неудобството което причинява един скрит теч.

ПроКанал ЕООД е сигурния партньор по пътя към вашето спокойствие.

error: Защитено съдържание!
Call Now Button