Полезни съвети за вашата тоалетна

Как сами да се справите с отпушването на тоалетна?

Кока-Кола, оцет, бебешко олио, течен сапун. Това са само част от изненадващите продуктите, които могат да се използват за отпушване на тоалетна, както и за да я запазите чиста и в топ форма. Нещо повече, обикновените домакински продукти, не само спестяват пари, но и помагат за ограничаване на опасните продукти за отпушване на канали, които в повечето случаи са вредни за вашето семейство и околната среда.

Прочетете още няколко начини за отпушване на тоалетна, които си струва да опитате преди да се обърнете към нашите специалисти от ПроКанал ЕООД.

Съвет 1

Отпушване на тоалетна с Кока-Кола

Това може да звучи като градска легенда, но много хора се кълнат, че кока-кола почиства ръждата в  тоалетната чиния.

Ето как: Изсипете пълен флакон около ръба, така ,че напълно да покрива ръба, оставете в продължение на най-малко един час, за да се даде възможност на киселините да  подействат. Прочистете с тоалетна четка, а след това се отмива. Ако това не е ефективно, може би е време за отпушване на тоалетна с оцет.

Съвет 2

Отпушване на тоалетна с Оцет

Повечето хора посягат към белина за да премахнат  тоалетни микроби и петна. Въпреки това, експерти казват, че обикновен  винен или бял оцет, не само ефективно чисти, но също така и по-безопасен от белина. За да се премахнат  петната в тоалетната, накиснете тоалетна хартия в оцет и поставете директно върху петното. Нека напоената хартия престои една нощ. На следващата сутрин,  изплакнете и петната трябва да бъдат унищожени.

Силата на оцета, също работи чудесно на варов разтвор и силикон. Използвайте спрей бутилка за насищане на района и го оставете да кисне в продължение на най-малко един час преди измиване.

Съвет 3

Отпушване на тоалетна с Водороден пероксид

Водороден пероксид е безопасно и ефективно средство. За дезинфекция на тоалетната, изсипете ½ чаша водороден пероксид, оставете да престои в продължение на 30 минути и след това  се изплаква.

Съвет 4

Отпушване на тоалетна с Вряла вода

За да отпушите тоалетна, без химикали и препарати, напълнете наполовина тенджера 5 л. с вода и я оставете да заври. Внимателно се излива врящата вода директно в тоалетната чиния, за да се разсее тапата.

Съвет 5

Отпушване на тоалетна с Бебешко олио

Бях изумен, когато видях блестящите резултати от бебешко олио, прилагани към хромирани тела. Можете да почистите  тоалетна дръжка – да не говорим за вашите смесители и душ – само с няколко капки върху чиста, мека кърпа. След това поставете още няколко капки на тоалетното казанче и тоалетната чиния и , докато порцелана заблести.

Съвет 6

Пестене на вода

Ако Вашата тоалетна не е по-нов модел с функция за пестене на вода, има един лесен начин да се спестят пари и да се намали загубата на вода. Напълнете 1-литрова пластмасова бутилка с 4/5 см. с  пясък и след това се добавя вода до горе. Завийте капачката и поставете вътре в тоалетното казанче, на безопасно разстояние от оперативните  механизми. Бутилката ще помогне за намаляване на потреблението на вода с всеки път когато използвате Вашата тоалетна.

error: Защитено съдържание!
Call Now Button