Три прости начина за справяне със запушената мивка или канал у дома

Как сами да се справите с отпушване на канал и мивка?

Използване на гореща вода за отпушване на канали

Най-доброто решение за отпушването на запушената кухненска мивка е горещата вода. На пръв поглед, наистина просто решение, което обаче действа безотказно.

Изсипването на 1-2 литра вряла вода в канала на бавно оцеждащата се мивка, може да ви избави от полученото запушване и да отпушите канала. Имайте предвид обаче, че броят литри гореща вода, които са необходими, за да се отпуши канала на кухненската мивка, ще се увеличава в зависимост от степента на натрупване на остатъчни мазнини в сифона.

Ето защо, ако с един или два литра не получите резултати, помислете за изливане на по-голямо количество, докато запушената кухненска мивка започне да се отича свободно.

Използване на солена вода за отпушване на канали

Как може да използвате солената вода, за отпушването на канала на мивката в кухнята например? Много просто. Необходимо е да разбъркате разтвор от 1/2 чаша сол с 4 литра вода. След това, изсипвате солената вода в тенджера и, която се загрява до степен малко преди да заври. Изсипете загрятата солена вода в отводнителната система.

Използване на сода за хляб и оцет за отпушване на канали

Изсипете 1/2 чаша сода за хляб в канала, като след това изсипете и една чаша бял оцет. Покрийте канала с парцалче и оставете сместа да престои между 30 минути и 1 час.

След третирането със сода и оцет, направете промиване с 2 литра вряла вода. Важно е да знаете, че комбинацията от сода за хляб и оцет ще предизвика реакция, в резултат на която се получават мехурчета, които може малко да пръскат.

Прилагането на разтвори със сол, сода за хляб и разтвор с оцет не само води до отпушване на каналите, но също и спира неприятната миризма, която се носи от тях.

error: Защитено съдържание!
Call Now Button