Свържете се с нас

Как да изберем Фирма за откриване на течове

Появата на скрит теч във Вашия дом, офис, магазин, склад и др., може да бъде изключително неприятно, разрушително и скъпо нещо. Последствията от течовете никога не бива да се подценяват. Теч от 0,5 мм. може да доведе до загуба на 20 литра вода на всеки час, причинявайки значителни разрушения във Вашия имот.

Ако течът не е очевиден, ВиК майсторът Ви може да причини много допълнителни щети при откриването му. Може да премахнете плочки, да разкъртите стената или пода. само за да установите, че източникът на теч дори не е разположен там. За да избегнете тези неудобства, повикайте Вашия личен експерт по откриване на течове от ПроКанал.

Ние от ПроКанал ЕООД ценим Вашата собственост, време и пари.Не се колебайте да се свържете с нас.

Имате скрит теч – какво да направите?

Дори имотът да е застрахован, повечето застрахователни компании не предлагат услуга откриване на течове. Единственото, което ви остава, е да се опитате сами да намерите фирма за откриване на течове, на която можете да се доверите и която ще Ви гарантира, че бързо и точно ще локализира проблема с минимални за Вас разходи.

Ако Ваши познати вече са ползвали такава услуга и са останали доволни от фирмата, попитайте и вземете координати, за да се свържете с нея.

Ако нямате такива познати, потърсете в интернет, и ето някои неща на които трябва да обърнете внимание:

За да направите правилния избор на фирма за откриване на течове, трябва да имате предвид няколко неща:

1. Надеждност – добра репутация

Търсете фирма за откриване на течове, а не реклама.

Един от важните фактори, на които трябва да обърнете внимание, е надеждността и добрата репутация на фирмата.

Потърсете и прочетете повече информация. Вижте отзиви на хора, фирми и държавни институции, които вече са ползвали услугите на съответната фирма.

Надеждността и доброто име на фирмата ще Ви гарантира коректно и адекватно поведение и отношение както към Вас, така и към Вашата собственост.Обадете се и поговерете с тях- сами ще прецените,дори и по телефона!

2. Професионално оборудване за откриване на течове

Понякога течовете на вода могат да бъдат трудни за откриване. Всяка фирма, наричаща себе си „експерт“, трябва да разполага и винаги да носи всички необходими видове професионално оборудване и инструменти, за да открие и потвърди всеки един теч или ВиК проблем.

Професионалното оборудване за откриване на течове в никакъв случай не включва мобилни телефони, смартфони или таблети с камера или мобилно приложение.

Истинският експерт инвестира много средства в техника, която като сума се равнява на цената на средно голямо жилище в София.

3. Квалификация и опит

Българското законодателство не е регламентирало, че за да упражняваш тази професия, е необходимо да имаш специално образование и квалификация. Но да не забравяме,че термографията е наука и не всеки, който държи в ръцете си термокамера, е експерт по откриване на течове.

Термовизионната камера е само част от инструментариума на експерта по откриване на течове, но една неправилно направена и неточно разчетена термограма може да причини много щети. Тук е мястото на сертифицираният експерт.

Той ще гарантира точността на изображението, и правилното дешифриране на топлинния образ.

Има скрити течове, които за да бъдат открити, са необходими не само технологии, умения и квалификации, но и опит. Доверете се на фирма за откриване на течове, която има и необходимия опит.

4. Цена

Последното нещо, което искате, са абсолютно ненужни и скъпоструващи ремонти. За да ги избегнете и не хвърлите парите си на вятъра, изберете няколко фирми за откриване на течове и сравнете техните цени с качеството на услугата,която предлагат.

Внимавайте за баланса: ниските цени могат да Ви струват много скъпо, но и високата цена не винаги е гаранция за качество.

Изберете безкомпромисно качество на нормална цена.

Изберете точната фирма,която ще открие ефективно Вашия теч с минимални или без щети на разумна цена.

Доверете се на ПроКанал.

Ние ще отговорим на всички Ваши изисквания.

Прочетете повече

Откриване на скрити течове в дома ви

Как да откриете скрити течове във вашия дом?

Проследяването на скрити течове може да бъде изключително трудно, но е необходимо да се реагира максимално бързо, за да се избегнат пораженията, които причиняват. Ако забележите теч в дома си, с който не можете сами да се справите, ПроКанал ЕООД ще ви помогне, като ви осигури професионална услуга за откриване на скрити течове.

Ето някои признаци и симптоми, по които може да разберете, че имате скрити течове:

  1. Чувате непрекъснат шум от изтичаща вода когато нищо не е включено.
  2. Вашият водомер се върти когато не използвате вода. Маркирайте индикатора на измервателния уред, не използвайте вода за няколко часа, след което го проверете. Ако индикаторът се е преместил, вероятно имате теч от водопровода.
  3. Вашите стени или подове имат мокри, гъсти, влажни или обезцветени зони, когато нищо не сте разлели.
  4. Усещате неприятни миризми, идващи от подове или стени в близост до отводнителни канали или канализации.

Има мерки, които собствениците на жилища могат да предприемат, за да установят потенциални скрити течове на водопроводни инсталации, но най-често срещаните течове се случват на отклоненията, спирателните кранове, връзките на захранващия водопровод и съединителните връзки в канализацията.

(още…)

Прочетете повече

Как да разберете че имате скрит теч от водопровод?

Откриване на скрит теч

Откриване на скрити течове е труден процес и не винаги завършва с успех. Без нужната техника, знания и опит в откриване на течове, това начинание е направо невъзможно.

Лесно например е откриването на теч от душ, тоалетна, мивка, бойлер, миялна или пералня, но какво става с тръбите които не се виждат, които са в стените или в пода, зад шкафове, мебели или чекмеджета? Този скрит теч, ако не може да бъде намерен и бързо отстранен, значително ще повиши сметките ви и ще нанесе големи материални щети както на вас, така и на съседите около вас.

Не се паникьосвайте! Не къртете напосоки! Достатъчно е да установите със сигурност, че имате теч. Единственото, което трябва да предприемете след това е да позвъните на специалистите от ПрoKaнал ЕООД. Наш експерт ще дойде максимално бързо, в удобен за вас ден и час и ще реши казуса.

(още…)

Прочетете повече

6 признака, че имате теч в банята

Теч в банята може да се окаже сериозен битовизъм, който да внесе смут във Вашето ежедневие. Всички сме наясно, че когато се появи теч в банята, е важно той да бъде отстранен възможно най-скоро. Колкото повече отлагате, толкова по-скъпо ще Ви струва.

Но как всъщност да сме сигурни, че става въпрос за теч в банята? Представяме Ви няколко изпитани и проверени признака, че банята Ви има нужда от помощ.

Поява на плесен или мухъл при теч в банята

Вие редовно почиствате своята баня и се грижите добре за нейната хигиена. Откъде тогава се появи този мухъл/плесен? Не е възможно да е само от изпаренията… И сте прави! Не е.

(още…)

Прочетете повече

Професионална помощ за отпушване на канали

Предимствата на професионалната фирма за отпушване на канали

Това, което прави фирмите, изградили бизнеса си върху услуги по отпушване на канали и други ВиК услуги, е професионалната подготовка на техните служители и модерната техника, която позволява качествено, бързо и ефективно отпушване на канали.

Предимството на професионалните фирми за отпушване на канали е и тяхната работа на авариен режим. Т.е. те идват по най-бързия възможен начин, когато при Вас настъпи неотложен проблем с кализационната система. Те са специално подготвени да реагират бързо и адекватно, за да Ви посетят незабавно на посочения от Вас адрес. Когато пристигнат на мястото, Вие можете да се успокоите, защото със себе си те водят и „пълно бойно снаряжение“ – професионална техника за отпушване на канали.

(още…)

Прочетете повече
Call Now Button
error: Защитено съдържание!